6 июн. 2014 г., 21:57

Безстрашен 

  Поэзия » Философская
471 0 2

Безстрашен

Аз може би изглеждам прост

(като изключим очилата),

не се обличам като гост,

но не прекланям и главата!

 

Не съм избръснат гладко – да!

Колата ми е „леле-мале“!

Не тича всичко по вода,

но не изглеждам и печален.

 

На тока хората се пенят,

не спят – да кътат киловати,

но аз съня си не заменям

дори за царските палати!

 

Изникват грижи ежедневно:

жена, деца и тъй нататък,

но за мърморене плачевно

животът ми е твърде кратък.

 

Проблемите си не оставям,

а ги изтребвам по разчет,

накрая с „майна“ ги заравям

и гледам винаги напред!

 

И свиря си по пътя прашен,

напук на критиките ваши  –

проблемът всеки път е страшен

за този, който се уплаши!

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ееее, много ми хареса - надъхано и със самочувствие. Браво!
    Наистина животът е твърде кратък за мърморене и недоволство. Споделям философията ти.
  • проблемът всеки път е страшен
    за този, който се уплаши!

    Точно така! Без страх и с усмивка!
    Хареса ми!
Предложения
: ??:??