20 feb 2011, 18:55

Благодарност 

  Poesía » Otra
813 0 9

Жадна съм. Устните ми са  като пясък сух.

Но усещам  внезапно вкуса на водата.

В нея  плува  свободен Водният Дух

и  раздава  кристалчета от хладината.

 

Долавям на пресен хляб миризмата.

Мирис на юнски поля под огнено слънце,

на работни ръце, благословили земята

и прибрали с любов всяко мъничко зрънце.

 

Виждам в багри дъждовни изгряла дъга.

С вятъра  млад се надбягвам в гората.

Кожата ми докосва със  горчива тъга

новородения мъх по стеблата.

 

Чувам в песен на птица вълшебни слова.

Трогва ме на мъглата въздишката сива.

Господи, благодаря от сърце за това,

че дал си ми всичко, че съм здрава и жива!

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??