Врабецо, тънкокраки приятелю мой,
верен единствено ти ми остана.
Виждам тебе и дрипаво късче поле,
а, и светулки, но само в омая…
Чуруликаш, приласкаваш, пърхаш с криле,
сякаш обгрижваш ме, тъй топло става!
Мечти сееш ти… И пак съзирам небе…
И се намирам след тежка забрава.
Благодаря, рошаво мое врабче!
© Росица Танчева Todos los derechos reservados
Древногръцка мъдрост
Поздрави!