22 oct 2004, 14:20

Блудни сетива 

  Poesía
1222 0 3
Можеш ли да скочиш във водата
с вързани от времето ръце,
със белезници от студено злато
да закопчаеш слънцето за теб?..

Можеш ли с върха на сетивата
да си проправяш път надолу,
да ги приспиш в легло от балдахин,
заключено в съзнанието голо?..

Можеш ли със слънце във ръцете
времето да преродиш от мрака,
с блудни мисли на безпътен вятър
да го заровиш в ледения пясък?..

И ако можеш, имаш ли куража
в чезнещата струя да се влееш
или да пазя още в себе си надежда,
че първо ще започнеш да живееш?..

© Пламена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??