4 may 2018, 16:06

Блудница 

  Poesía
251 0 0

БЛУДНИЦА

 

Блудница дворцова и крайпътна днес е съвестта.
Едни все още се срамуват, прикриват лицата си. -
Девственици пристъпили прага на страстта,
но с времето ще свикнат да раздават голотата си.

 

Други, вече обръгнали на страха, се големеят,
дори „мъдрости“ раздават от амвона на Дявола,
купено щастие пред очите на всички пилеят,
прекрасно разбират в какви ръце са попаднали.

 

Но никой не смее камък да хвърли по другия.
Дори не поглежда към своята черна съвест.
Крещи „Разпни ги“! В тълпата бурна поругания
си остава винаги безименен, дори да е без чест.

 

Останалите честни се крият в ъгъла на гордостта
от страх, че вред тълпата ще бъдат обезчестени.
Но нима по ъглите скришни се пази доблестта?
Така те рискуват да бъдат напълно обезличени.

 

Блудниците Политика, История, Бит, Живот
играят шах на обществената държавна сцена,
местят пешки, офицери, цар, царица в пот,
бият се и се прегръщат на българската арена...

04 05 2017

© Надежда Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??