1 ago 2008, 22:58

Богата 

  Poesía » Otra
977 0 11

                                                           БОГАТА

                                                                     (на баща ми)

Всяка пролет, на празника Цветница,

застанал чинно, в ръка с върбички,

 

 

баща ми продава с мила  усмивка,

букети с надежда за всички.

И тази година по традиция,

пред храма пак  подредил е цветя.

А човек един, в добра кондиция,

вместо лев, евро дал му в ръка.

,,- Вземи ги, дъще! - продума ми татко.

- Те, парите, за нищо не стигат.

Десет евро! За тебе са! Накратко -

 

 

купи си нещо! Може би книга!,,

Наведох се и целунах ръката

на човека, дарил ме с живот.

Боже Господи! Та аз съм богата!

С най-скъпото, с бащината любов!

© Дора Ефтимова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??