Богатство
на Е...
До Тялото си ме допусна,
но бързо скри се във Душата –
над чувствата завеса спусна
и нищо не разбрах нататък...
А имам толкова въпроси
и не от любопитство само:
Коя си?..От къде?..Какво си:
реалност...зрителна измама?...
Това, което в мене трепна
и ти ли долови го също?...
А то Любов ли е ответна,
или каприз внезапен, всъщност?...
Какво Съкровище е скрито
в Душата ти, та тъй ревниво
не ме допусна да опитам
да се порадвам там, на живо?...
...Или Богатството несметно
е поругано и извлечено
от идвалите преди мене
и трезора е празен вече,
а цялото ти състояние
сега във тялото е само
и красотата му, останала:
след толкоз Грабене голямо!...
01.04.2021.
© Коста Качев Todos los derechos reservados