Ще те призова с небесните езици,
да ме помажеш с твойта благодат
и да пратиш ангелите като птици
в добро и зло над мене да кръжат.
Святият ти дух да ме изпълни,
във вените да потече като река,
зрънцето на вяра в мене да покълне
и расте под твойта светлина.
В тъмното очите ти да съзерцавам,
по стръмните пътеки - твойте ръце,
славата ти вечна е, аз я възхвалявам,
тя в небесното ти царство ще ме въведе.
© Даниел Стоянов Todos los derechos reservados