30.10.2009 г., 20:30 ч.

Божия благодат 

  Поезия
445 0 4

Ще те призова с небесните езици,

да ме помажеш с твойта благодат

и да пратиш ангелите като птици

в добро и зло над мене да кръжат.

 

Святият ти дух да ме изпълни,

във вените да потече като река,

зрънцето на вяра в мене да покълне

и расте под твойта светлина.

 

В тъмното очите ти да съзерцавам,

по стръмните пътеки - твойте ръце,

славата ти вечна е, аз я възхвалявам,

тя в небесното ти царство ще ме въведе.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??