25 nov 2008, 17:14

Боли ли ви глава? 

  Poesía
454 0 0

Боли ли ви глава?



*прозаичен - лишен от емоция.



Светът, казват, енергия бил.
Омразата, казват - съществува.
Доброто казват,
                     че на Лошото
безропотно слугува.
Сълзите, казват, са просто вода.
Очите - изкуствени.
Устните, казват, вече не били чувствени.

Много неща се казват.
Много неща се показват
                      и даже доказват.
Да вярваме в измислици
                                                     НЕ БИВА!
Да измисляме вярвания много
                                                    ни бива.
И така, година след година...
разпадаме се бавно и съзнателно - 

кой? как? защо загина? -
разглеждаме го - образователно.
"Ценно" вече няма.
Всичко химия, физика е, няма измама.
Станали сме толкова  практични
и за жалост напълно  прозаични.

© Иянира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??