България за мен е болка.
От нея всеки ден отпивам
и все се питам още колко
остава... Ала не отивам
в далечни, чужди ми родини,
където и небето тегне.
И щом животът ми премине,
в пръст българска, аз знам, ще легна.
България за мен е болка.
Със нея всяка нощ заспивам.
В съня си ясно виждам колко
боли я. Знам и накъде отива...
Събуждам се. Недоумявам:
„Родино, майчице страдална,
какво ли още ни остава?
Открий ми тая важна тайна:
ще можеш ли отново горда,
велика, истинска, щастлива
на тоз живот да смачкаш мордата
и да възкръснеш по-красива?”
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
!!!