31.10.2012 г., 12:41 ч.

Болка 

  Поезия » Друга
389 0 1

България за мен е болка.

От нея всеки ден отпивам

и все се питам още колко

остава... Ала не отивам

 

в далечни, чужди ми родини,

където и небето тегне.

И щом животът ми премине,

в пръст българска, аз знам, ще легна.

 

България за мен е болка.

Със нея всяка нощ заспивам.

В съня си ясно виждам колко

боли я. Знам и накъде отива...

 

Събуждам се. Недоумявам:

„Родино, майчице страдална,

какво ли още ни остава?

Открий ми тая важна тайна:

 

ще можеш ли отново горда,

велика, истинска, щастлива

на тоз живот да смачкаш мордата

и да възкръснеш по-красива?”

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??