Болка
Съмняват се
когато се разсъмват в теб
и сред съмненията си залязват
Събират с труд и пот
засят от други словоред
и с неговите истини пролазват
до своята Любов
и там лекуват всичките си рани
Най-трудно се цери мазол
щом за душата се захване
самолечение:
правете творчески компромиси
когато спирате на кръстопът
и нещо зло и неотложно гложди
на мислите ви светлата и нежна плът
горчивият “лиричен” хап ще трови
пространството на мерената реч
и нека там самотна да “злослови”
Поезията сред хвалебствената сеч
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados