13 ene 2010, 9:30

Болката 

  Poesía » Otra
579 0 1

Вярвах, че има нещо на света,
но оказа се той празен,
исках да обичам, но останах мразен,
погазен от себе си, от другите.

Не живея, аз просто съществувам,
няма смисъл, няма мисъл, която да разбера,
не съществува света, аз живея във килия,
зад тези четири стени има и всичко, и нищо.

Господа зовях ден и нощ с молитва на уста,
но той мълчаливо гледаше ме през нощта,
след живота следва празнина,
животът няма как да бъде езеро, той е стръмна планина.

Случайно и без смисъл попаднах аз на таз земя,
раната отворих и нататъка тъма и ненужни срасти,
вървя през пустиня без край
с раните по тялото и търся своя рай...

© Атанас Къшев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??