3 feb 2017, 8:42

Болката 

  Poesía » Otra
396 0 0

В живота има болка – това е така,

но важно е как ще подходим към нея!

Дали ще отстъпим или ще вдигнем ръка

с увереност в Бог да я преодолеем.

 

Кой болката най-добре познава

и опитал е в цялост нейния вкус?

Може би мислиш че ти?! Аз? Или ние?

А всъщност – това е Исус.

 

Как справи се Той с непосилната болка,

кога бит бе, похулен, сам, наранен? 

Дори разпнат на кръст, измъчван – не изохка,

а поиска за мъчителите си прошка смирен.

 

Така ли приемаме болката и ние –

с покорство, с доверие в Бог и търпение?

Или роптаем безспир, а душата ни вие

и не приемаме никакво успокоение?

 

За себе си знам – дори да боли,

дори да измъчва ме страх и тревога,

аз няма да спра да издигам ръце

и да прославям единствено… БОГА!

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Този стих е отговор на болката и страха на баща ми, на когото откриха рак на дебелото черво...
А всъщност - Бог се грижи за него във всичко, през което преминава по един чудесен начин и отваря врати навсякъде където отидем!
Всяка болка е едно изпитание... Трябва да се научим да се доверяваме на Създателя Си, че знае кое е най-добро за нас.
И да не гледаме на проблема (надолу), а на Този, Който може да го разреши (нагоре)!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??