В живота има болка – това е така,
но важно е как ще подходим към нея!
Дали ще отстъпим или ще вдигнем ръка
с увереност в Бог да я преодолеем.
Кой болката най-добре познава
и опитал е в цялост нейния вкус?
Може би мислиш че ти?! Аз? Или ние?
А всъщност – това е Исус.
Как справи се Той с непосилната болка,
кога бит бе, похулен, сам, наранен?
Дори разпнат на кръст, измъчван – не изохка,
а поиска за мъчителите си прошка смирен.
Така ли приемаме болката и ние –
с покорство, с доверие в Бог и търпение?
Или роптаем безспир, а душата ни вие
и не приемаме никакво успокоение?
За себе си знам – дори да боли,
дори да измъчва ме страх и тревога,
аз няма да спра да издигам ръце
и да прославям единствено… БОГА!
© Галина Пенева Всички права запазени