23 ago 2008, 8:21

Болно сърце 

  Poesía
578 0 1
 

Болно е сърцето

Лежи и стене

А тъжно е небето

И реве над мене

 

Болест го обгръща

Омраза зла

Тя вече го прегръща

И боде го със игла

 

То се гърчи и реве

Умира бавно

Не желае да се предаде

И кръвта му да излезе плавно

 

Злоба го обвива

С кървава покривка

А смъртта го завива

С траурна завивка

 

Небето гърми и трещи

И пуска капки горчиви

Сърцето продължава да крещи

Сляпо за небесните очи сълзливи

 

Разкажи ми сега небе

Как завършва войната

Ще се радва ли това сърце

Отново на мирът и тишината

 

Безсилен съм войната да спра

И да извоювам мир за душата своя

Но след години когато до него ръка допра

Дано да почувствам тишината на покоя

 

© Таник Танев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??