БРАТ
На този свят аз имам брат
с това се чувствам най-богат.
В трудни, тежки и студени дни
той е до мен, а не отстрани.
Приятели си имам аз добри,
но брата си е брат нали?
Далеч е той но всъщност е до мен.
Родила и отгледала нашата майка,
в трудности и грижи без да се вайка.
Израснахме заедно, пораснахме силни,
мъже сериозни, мъже стабилни.
Имахме много жени в нашия живот,
но те не успяха да ни сложат хомот.
Сега и аз и той имаме синове добри,
те вярвам никога няма да са сами.
Говорим с нашите синове че важно е да се уважават и обичат,
и колко трудно е ако е само дете,
в вярност помежду си да се вричат.
Защото Живота е тежък и труден,
не е като в песен,
брат имаш ли, пътя ти ще е по-лесен.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados