Oct 10, 2015, 8:24 PM

Брат 

  Poetry
479 0 2

    

                                   БРАТ

 

На този свят аз имам брат

с това се чувствам най-богат.

В трудни, тежки и студени дни

той е до мен, а не отстрани.

 

Приятели си имам аз добри,

но брата си е брат нали?

Далеч е той но всъщност е до мен.

 

Родила и отгледала нашата майка,

в трудности и грижи без да се вайка.

Израснахме заедно, пораснахме силни,

мъже сериозни, мъже стабилни.

 

Имахме много жени в нашия живот,

но те не успяха да ни сложат хомот.

 

Сега и аз и той имаме синове добри,

те вярвам никога няма да са сами.

Говорим с нашите синове че важно е да се уважават и обичат,

и колко трудно е ако е само дете,

в вярност помежду си да се вричат.

Защото Живота е тежък и труден,

не е като в песен,

брат имаш ли, пътя ти ще е по-лесен.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря много.Стиховете ми са част от мен.
  • ,,Защото Живота е тежък и труден,
    не е като в песен,
    брат имаш ли, пътя ти ще е по-лесен."
    Уважение и братска обич. Адмирации!
Random works
: ??:??