Що за фраза е „Бъди позитивен” ?
Израз модерен, пожелателен…
Предпочитам да казвам ”Бъди силен!”
в това време предизвикателно.
Кажи ми, как да бъдем позитивни,
когато е тъжно, дори страшно?
Нека да бъдем с теб обективни
и да говорим във време „сегашно“!
Колко много в настоящето липсва
съвест, позиция лична и чест,
воля силна и мисъл критична…
Без памет се лутаме днес…
Търпеливи в свободата ни крехка,
повтаряме грешки допуснати.
Безучастни за кражби, за сделки
и възможности десетки пропуснати.
Нека този шанс да не бъде погубен!
Заявка ще дадем ли за бъдните дни?
Народ закъснял, до шушка обрулен,
чуваш ли? Буден бъди!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados