15 dic 2013, 11:32  

Будуване 

  Poesía » Filosófica
684 0 14

Сънувам мравки и подреждам хаоси.
Намирам път във бързащи посоки.
Надграждам вкаменелости и старости -
да дишат и живеят по-широко.

И уж надграждам, а все пак ми бяга
усещането за съгласие със себе си.
И свикнах на краката да ми стяга -
обути и във вяра, и във ерес.

А мравките не слагат под съмнение
посоки, върхове и принадлежности.
В сковаващ страх от скучно дребнотемие
е все по-трудно да изписваш вежди.

 

Живея като в сън, затуй наяве

и равното по път ми става стръмно.

В най-меките си пропасти пропадам

и търся хапче... Хапче за безсъние.

 

 

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??