2 mar 2010, 12:12

Булката труп 

  Poesía » Otra
1313 0 3

Булката труп

 

 

 

 

Кръвта да тече

- ледена, студена,

като вода прокудена

и угнетена.


Върви в нощта като сянка безмъртна,

върви тиха, бяла и безплътна.

Косите вятърът лек поклаща

- аромата на смърт

към Луната и Звездите изпраща.

Воалът на вечната самота

в тях сплетен виси

на венеца от лилии бели,

вече от времето изтекло потъмнели.

... и букетът от лилии уханен

с рози кърваво червени

на места като рани стари е набоден

- за любов, щастие, късмет,

който от душата ù е прогонен.


Държи го в ръка мъртвешка,

поклаща се лявата

скелетна и нечовешка...

На пръста с топъл отблясък

пръстен златен проблясва,

като знак на болка

сякаш Ада него опасва.

Върви и носи пръстена на своята самота,

криеща се вътре в мъртвата ù душа,

че въпреки това я бива сълзи

вместо хлад мъртвешка да пролива.


Мъртва, вече няма я на земята,

но някак още "жива", още жадна...

Сама недовършила съдбата си,

като дете

стои с разбитото си сърце.


Мина под венчилото  на смъртта

и през водите на угнетената река...

... а кръвта тече студена,

като вода прокудена и отчуждена.

Върви напред с болката, забодена като брошка

- и мълчи си, не иска и не чака прошка!


Годеница на смъртта си остава,

но никога булка да стане не успява...

... а кръвта тече - ледена, студена...

... мъртвешки отчуждена.

© Цветослава Младенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!!!
    А относно филма да ти кажа,че не съм имала него предвид ако ти пък правиш асоциация с него Всеки си има Своя Булка Труп!!!
  • Прочетох го, защото съм фен на Тим Бъртън и направих асоциация с филма (беше грешка...) Много работа трябва да хвърлиш, ако искаш да направиш стих от написаното.
  • Много кърваво... Но и много оригинално! Храсеа ми!
    Навява чувство на обреченост, няма нужда от спасение, сякаш така й харесва... Болката понякога е полезна!
Propuestas
: ??:??