31 oct 2015, 0:04

Бункер 

  Poesía » Otra
347 0 0

Бункер

 

Пробил скалата с дълги коридори,

със тесни амбразури за очи,

от форт в музей разжалван, той говори,

а ние - посетители - мълчим.

 

Разказва гарнизонът в таз бърлога

как служил е в бетонен полумрак,

как безнаказано с мортирен огън

отблъсквал е настъпващия враг.

 

А в групата - италианци доста.

Разбират как в загубена война

дедите им оставяли са кости

във битка тук, в съседната страна.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??