27 ene 2007, 0:59

Бургаски "гларус" 

  Poesía
667 0 5
Бургаски „гларус”

/докато гледах
за кой ли път
„Оркестър без име”/

Преди години,
когато беше
още гларус млад
и от германките,
нападнали Несебър
крадеше пламенни
целувки
/с вкус на шоколад/
от някои
„подробности”
подмамен,
на слънчевия плаж
ги съблазняваше
със обещания за
„Рекадона”
искрящо сладко вино
и гледка от балкона
към някой преминаващ
платноход.
... Но времето
не спира своя ход.
Сега преминал си
на „Нанг ъп”
сигнал по телефона
... и няма вече старо
градско кино.
Ех, що за град сме –
глобално село
по стандарта
на Мадона.

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??