19 abr 2017, 19:50  

Буря в сърцето 

  Poesía » De amor, Verso libre
1957 3 9

Да чувам всяко утро "Обичам те",

да виждам всеки път след бурята дъга небесна,

да тръпна в очакване, кажи защо?

С какво заслужих тази нежност?

Какво да правя бурята в сърцето си?

Как да се събуждам в тъмна нощ.

Там някъде в завивката да виждам твоя сън?

Да, настръхвам в мига още непогалена!

Да, слушам мелодията на твоето сърце как притихва.

Защо ти слагаш слова дълбоко в моята душа?

Защо раздухваш пламъка  в сърцето?

Ще бъде леко, ако отвориш твоето сърце.

Сега съм жива и на воля аз летя.

Сега нощта разделям със звездите!

Сега  мечтите си сънувам и чувствам всеки твой блян!

Годините натрупани ми говорят, шептят.

Да, искам да гали душата ми "Обичам те"

Да, искам с целувка да ме събуждаш!

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??