6 may 2021, 0:05

Бутилка "Мавруд"за двама непознети 

  Poesía » Otra
279 0 2

На бой се! Аз вече съм отвикнала да плача.

Свикнала съм с тишината

и с думите на всички,

които всъщност нищичко не значат.

Дори с традиционните цветя,

със самотата, със фалшиви ласки.

И знаеш ли? Разбрах,

дори да стане тиквата каляска

- до време е… А после пак си „жаба“,

макар че принц във полунощ те е целувал.

И свикнах вече със това,

че всеки казва: „Ти си луда“,

ако открие моята душа ранима...

И въпреки това – Не бой се! Ела.

И ще изпием бутилката „Мавруд“,

пък после си върви и ти!

Не искаш да ме опознаеш!

Но пречи ли да споделим бутилка вино?

А пък на мен - омръзна ми от еднодневки.

Чието бягство е напълно предвидимо.

© Liana Di Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за вниманието. Ивайло, аз харесвам мавруд, но ще пробвам това, което ми препоръчваш.
  • Д9бро утро и честит Гергьовден! Така е с мъжката част. Трудно е да се намери приятел, но откриеш ли, той е до край. Поздравления
Propuestas
: ??:??