Нека дъждът с молитва не спира,
да преливат реките.
Земята с огън да танцува
и слънце да угасне в планините.
Нека морето стане на пясък,
камъка-кал, скалата на крясък.
Цветята без цвят да останат
и не мед - а олово да дават пчелите.
И черно платно да е небето,
без памет, със сенки от дим
също като битието.
И нека ковчега на Ной да е малък
без място за беса на човека.
© Мария Todos los derechos reservados