16 may 2018, 22:18

Бъди! 

  Poesía » De amor, Filosófica
784 2 5

Поредната жертва на думи,

на ласки, на трепет, мечтан,

лъжи във нощта се изливат,

а вярата става капан.

 

И пада с надежда сърната,

за срещата с нейния принц.

Не принц, а ловец се оказва,

любовта се оказва синджир.

 

Ще смееш ли питам сърната,

да вярваш отново на друг?

-Кръвта ми попи във Земята,

а раната още е тук!

 

Сърничке, сестричке, ранена,

недей се отчайва сега,

макар и във битка сразена,

недей обявява война.

 

Обич на себе си давай,

цени се, гали се, бъди,

за всички обиди прощавай,

че опит гради се в борби.

 

Дори и загубила в боя,

повярвай по-силно от днес,

когато достигнеш покоя,

привличаш доброто към теб.

 

Любов ще получиш, желана,

Обичай  се силно и с плам,

Лекуваш ти грешната рана,

Бъди и ще стигнеш до там!

© Боряна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??