Сменяй ритъма, ставай модерна,
призоваха от много страни.
Хубост носиш, деница вечерна,
миналото назад оставѝ.
Любовта проговори английски,
музика долетя от света,
звукът древен и чар русалийски
в паметта с времето изсветля.
Петя родния корен не пуща,
глас от бога не ще похаби,
'Катерино' звъни и пробужда
замъглени от чуждо глави.
Песента й отпява Балканът,
медовина от устни струи,
родни трели простори подхванат,
да нашепнат– дома си любѝ.
© Светличка Todos los derechos reservados