Хълм. Страшен, висок и белязан
от нежни и словесни ръкавели,
по него тихомълком се катери
дума и съблазън.
Болка. Разнолика и размита
от викове, целувки и градушка,
събудили поредната вихрушка
и възхита.
Течение, прибежище, грамада
от всички уловени резонанси
и всички бледоникакви нюанси
на парада.
© Атанас Янев Todos los derechos reservados