25 abr 2021, 21:24

Български цветя 

  Poesía
780 0 2

                                 Български цветя

 

 

 

 

Като цветята красиви са нашите деца,

покълнвали от зрънце в майчина утроба.

Порастват бавно, израстват техните листа,

поливаме ги с обич и с духовна красота.

 

Ние корените им сме в пръстта,

захранване ги с грижи и внимание.

Както нашите родители някога,

ни учиха на труд, обич и уважение.

 

Красиви, стройни израстват като цветя,

те са нашите рожби, нашите мили деца.

Гордостта на майката  и на бащата,

дано останат в България, в тяхната страна.

 

Нашата родина раждала е, ражда и сега,

красиви са нейните чеда като цветя.

Гордее се с тях навсякъде по света,

че те са тук израсли на майчина земя.

© Валентин Миленов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??