Български цветя
Като цветята красиви са нашите деца,
покълнвали от зрънце в майчина утроба.
Порастват бавно, израстват техните листа,
поливаме ги с обич и с духовна красота.
Ние корените им сме в пръстта,
захранване ги с грижи и внимание.
Както нашите родители някога,
ни учиха на труд, обич и уважение.
Красиви, стройни израстват като цветя,
те са нашите рожби, нашите мили деца.
Гордостта на майката и на бащата,
дано останат в България, в тяхната страна.
Нашата родина раждала е, ражда и сега,
красиви са нейните чеда като цветя.
Гордее се с тях навсякъде по света,
че те са тук израсли на майчина земя.
© Валентин Миленов Всички права запазени