5 abr 2007, 11:52

ЦЕНАТА 

  Poesía
787 0 6
Познавам мълчанието страшно
                        на двама обречени...
Цената на ласки спестени
                            и думи неказани,
лицето от старост и мъдрост
                                            насечено
и присмехът чужди, изгарящ
                      дървото до корена.
Познавам поета умиращ, сам
                                      и забравен
и кратката песен във
                                   сетния час,
протегната длан 
                      за мъничко хлебец
и воят на куче,
                      пребито до смърт.
Познавам цената на почест,
                          величие и слава...
Познавам пожара на много
                           човешки съдби.
Познавам оковите, свещите,
                                              мрака,
предателство страшно,
                               което кърви.
Познавам...
Познавам делата ви, драги...
Познавам и вашите «чисти» души.
Вий потъпквате сърцето си даже
и утре за нищо не ще ви боли!

© Василена Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??