19 feb 2021, 20:44

Cериозна ще съм, стара – догодина 

  Poesía » Otra
227 1 10

Почувствах се внезапно стара, суха,
поседнах вън, на двора нажалена.
Разказах на звездите, щом ме чуха,
загрижиха се милите, за мене.

Луната рече: Ти не си такава,
и казвам отговорно, че си в грешка.
И знай, че щур човек не остарява –
животът му е лек – съдбата тежка.

Разсмя ме тази вретенарка синя,
и връцна се, зад облаците сиви,
сериозна ще съм, стара – догодина,
или пък нивга... Май не ми отива.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??