4 ago 2018, 9:40

Чакане 

  Poesía
297 0 3

Прекарах водата през огъня,

три пъти я изпарих,

хляб черен замесих,

погача не нагласих.

Трапезата празна пустее,

гозби десет затрих,

писма недописани

на вятъра подарих.

Гълъби пощенски кацаха

и тръгваха празни на път,

с трохи от горчивото ядене,

ги храних, дълго да прелетят.

Коне, цяло стадо препускащи,

не доведоха никой със тях,

ехо от копитата тропащи

се носи още по ъглите.

Котката ближе прозорците,

къпе стъкла замъглени от взиране

и разлайва пазачите,

изгладнели от чакане.

Тишината вглъбява се в гънките

на околочен кунтур,

вдълбава и прорязва по скулите пътеки с тъга.

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??