по идеи от "Грехове" на Двата Вълка
...за грешките си лесно е
да търсиш оправдание
във чуждата вина.
Да отклониш
всеобщото внимание
от дребничката си
душа.
Да викнеш:
"Разпни го!"
и тихичко да вършиш
потайните си
злодеяния,
че алчността ти
не признава
космическите разстояния...
По-умните от мен
са казали:
" Не бъркай в чуждите очи,
а първо себе си
на кръста постави
и лицемерните си
подаяния
разстреляй
с капчица
от чисто покаяние..."
Когато сам на себе си простиш
и крясъка на гордостта си
усмириш,
ще си получиш правото
на самоуважение,
за да потеглиш сам
към...
личното си
възкресение.
13.04.2012
© ВикМарк Todos los derechos reservados