Тоя улав юли идва винаги с лятото,
от първата си сутрин е с рокаджийска пасмина надъхан
да се шляе нетрезво из купони.
Познава се с всички, шантав безхаберник,
задръстил ми е пощата с лични съобщения.
Пратил ми е бури, уж да слушам музика.
Оглушах от трясъци на светлинно шоу.
И му отговарям троснато:
Виж, вземи си запри комарите,
стига се отприщва с тия бури,
зная че те хапе здраво кучето,
давай да си бием среща някъде на плажа
и да се надпиваме с мохито.
Пич, не се набирай, париш,
предизвикваш трескаво потене,
сменям трета тениска,
а е още 10 сутрин.
Той се сгрява до 40 градуса
и ми пуска лепкави от пот глаголи,
да се скрия някъде из фризера…
А, май е най-добре, при сладоледа.
© Misteria Vechna Todos los derechos reservados