30 sept 2008, 14:19

Черната вдовица 

  Poesía
957 0 3

Младостта на славeите рухна,
облак прах изви се с грозна гръд
и почерни ви очите и срама,
и тъй подготви ви за бавна смърт.
Залутахте се вий в изгнание,
забравихте покой и светлина,
загубихте и мир, и упование,
изгонихте в разгрома любовта.
Помръкнаха ума и мисълта ви
в прегръдките на черната вдовица,
в презрение умираше духа ви
от таз магьосница с красива огърлица.
Преглътнахте отровната й глътка,
препълнихте ръцете си със гняв,
а тя сърцата ви любящи стъпка
и се нахрани жадно с тях.
Защо потъна любовта ви силна?!
Къде побегна вярата крилата?!
А огънят в сърцата,

а словото в гърлата?!
В покруса плаче ми душата...

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??