9 feb 2013, 13:25

Черно и бяло 

  Poesía » Filosófica
716 0 9

Черно и бяло

 

Снегът почерня.

Черен покров -

от кални стъпки,

от кални мисли,

от неродени стихове,

от самота,

от нелюбов.

 

Кой казва,

че онзи сняг -

нестъпкания -

е чист и девствен?

Той всъщност е

бяла пепел

от мъртва любов

и спомен за детство.

 

Снегът навярно

е отричане.

...............................

А под него -

нелогично! -

вироглаво

и дръзко

никнат кокичета!...

 

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??