Черно и бяло
Снегът почерня.
Черен покров -
от кални стъпки,
от кални мисли,
от неродени стихове,
от самота,
от нелюбов.
Кой казва,
че онзи сняг -
нестъпкания -
е чист и девствен?
Той всъщност е
бяла пепел
от мъртва любов
и спомен за детство.
Снегът навярно
е отричане.
...............................
А под него -
нелогично! -
вироглаво
и дръзко
никнат кокичета!...
© Роза Стоянова All rights reserved.