31 ago 2010, 20:37

Честит Равнодушен Ден 

  Poesía » Filosófica
732 0 3

 

Честит Равнодушен Ден

 

"Пада лист от календара"... (бррр)

приближава, приближава мъдростта.

Ставаш със година, ъъъ, по-стара -

не унивай, подмладява ли те глупостта.

 

Не изпадай в дребни тъпи равносметки -

че жертва сме на своя или чужда слепота,

че сме сврени малодушно в ежедневните си клетки

на самомнение, самонадеяност, самозаблуда, самота.

 

Че най-добрите книги вече трудно препрочитаме,

"Колчанът на Амур е празен, Амур е с лък без тетива"... 

Къде са чувствата, които първом сме изпитали? - Мразим се,

отвръщаме глава ревниво от онези, с девствените сетива.

 

А пожеланията за успех, любов и щастие звучат дежурно-отегчителни

и глъхнат в тапицираните в розово стени на лудостта.

Ех, прегърни любимия, а пък приятелите - погледни за дълго във очите ни

и ще усетиш как приближава, приближава младостта.

 

Ще разораваш нивата със спомени в живота си,

а чувствата ти ще те ръчкат като със остен.

Знам, не обичаш да ти казват, че си силна... ама... хайде без емоции,

поспри се малко, почини си... Честит ти Равнодушен Ден.



© Петромир Панайотов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хм... никак равнодушен стих, ама съвсем никак!
    Хареса ми!!!
    И колко актуално звучи и днес - 6 години по-късно!!!
    Ето, това е проверката на времето...
    Поздравления!!!

    Точно навреме попаднах ха този стих
  • Да се опитаме да го поразчупим малко този "равнодушен ден", а!?
  • Това ще си го прочета на рождения ден отново.Много ми пасва.
Propuestas
: ??:??