12 mar 2017, 0:00

Човекът функция 

  Poesía » Civil
1104 3 3

Функциониращ, мислещ здрав човек,

образован, точен и напет,

пълен с овчедушна добродетел

и за персоната си пръв радетел,

функциониращ само на конвейер…

Подготвен от учител, някой Мейер,

оценен от психолози, педагози и педанти,

готов да бъде бръмка във войска от дилетанти,

където сбирщина се сбира в човешки капитал,

където всеки редник гласи се за капрал,

но съдбата отредила е да бъде черна пешка

и от високо да го гледа цар с насмешка,

да бъде функция на фигура в игра на фигуранти…

Но заменяема в края не от дама с брилиянти,

не с царицата всесилна, а с поредна проста пешка -

роботизирана, по-лесна за поддръжка от човешка.

В партия, в която няма връщане на ход назад…

© Александър Митков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??