24 abr 2008, 7:03

Човешките крила са най-могъщи! 

  Poesía » Otra
536 0 6
 

Не е реално да сравняваш

крилата на пчелата

с тези на мухата

или на гургулица,

или на друга птица.

 

Не е реално да сравняваш

на птицата крилата

с тези на самолета

или на съвременна ракета.

 

Ще речеш

и то без да отречеш,

че не е реално

да се сравняват живото

с неживото, мъртвото -

 

мъртвото с мъртво,

живото с живо.

Но от всяка комбинация

може да се получи нещо причудливо.

 

И в цялото това реално,

формално крила човекът няма,

но това е само зримата измама.

Човешките крила са най-могъщи!

Те вдигат и събарят къщи,

 

те строят пътища, мостове...

те са като вълшебни лостове,

които движат душата

и така крепят

човека на земята!

 

© Анна Попова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??