6 mar 2012, 11:30

Човешките сезони/безглаголен акростих/ 

  Poesía » Otra
698 0 2

 

 

П ролет. Младост и красота.

Р анно утро. Свежа топлота.

О баятелни погледи. Клетви.

Л юбовни мигове - разноцветни.

Е ротика в сънища и миражи.

Т алази от чувства продажни...

 

 

Л ято. Влюбване. Къси срещи.

Я сни дни. Нощи горещи.

Т репети нежни. Въздишки.

О гърлица заплетени нишки.

 

 

Е сен. Златиста тоналност.

С вита душа до фаталност.

Е легия в изнурени тела.

Н осталгия сива и самота...

 

 

З има. Заскрежени друми.

И зблици с ненужни думи.

М инорни дните. Студени.

А дажио в очи отегчени...

 

© Галина Карааргирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много ми хареса, Галя! Съвсем точно си предала характерните черти на всеки сезон...от живота ни! Поздрав!
  • Имам един въпрос: Какво представляват "продажните чувства"?
Propuestas
: ??:??