12 may 2006, 12:33

Човешко е... 

  Poesía
743 0 16
В матов отблясък въздъхна настолната лампа.
Разхвърляни книги, идеи и мисли от време оно.
Започвам да пиша, нареждат се щампа след щампа
и няма надежда... разтърквам пак потно чело.

Запалвам свещи. Сълзите от восък блестят.
Съвсем илюзорно ме галят със сенки стените.
Какво ще напиша, какво ще излезе сега
или ще римувам отново "звездите" с "очите".

Нощта безпощадно забърква коктейл от мъгла.
Думи подбирам, загърбил и тленност, и вечност.
Цигара последна, след миг ще изгрее деня,
под слънцето всичко е старо, човешко е...

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??