Чудо
Дядо, дядо, виж небето!
Цяло чудо е това,
ужким е Небе, обаче,
точно като мене плаче.
Виж водата във реката!
Влачи камъни дървета,
аз се мъча от зарана
и не мога да я хвана.
Виж и птичката красива,
сладкопойна и игрива,
рее се в простора тя.
Що не мога да летя?
А пък всяка вечер с баба....
вън изгреят ли звездите,
що не мога като вас
да си махам аз зъби́те?
-Хайде чедо, лека нощ,
да сънуваш дядо, грош!
Да израснеш здраво, лудо,
детството е цяло чудо.
26.03.2022г.
© Веселин Христов Todos los derechos reservados