17 mar 2012, 23:42

Чудовище 

  Poesía
436 0 0

Чудовище

 

Ти се питаш какво съм аз? 

Отговорът е толкова ужасен! 

Под мойта маска от красив порцелан 

бди тъмен злодей, кръвопиещ и опасен… 

 

Ти виждаш блестящи очи, 

всъщност са мътни и много коварни! 

Тялото ми от разтопени души, 

магма от мъртви, и нещастни, и страдални! 

 

С поглед вцепеняващ, недраг 

без чувства, особено пък красиви. 

Аз съм твоят вечен, черен, смъртен враг 

и ще изпия спомените ти щастливи. 

 

Може би се питаш защо? 

Но не знам вече - не мога да кажа. 

Желая кръвта на всяко същество! 

От плътта му на хляб обичам да си мажа. 

 

И най-потресаващо е, 

че сред хората се мъкна и бродя 

и не смей да махаш маската ми, че 

ще ме видиш как като чудовище ходя. 

 

Искрено посветено на всички, които се правят на такива,

каквито всъщност не са!

© Иван Шуманов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??