Мошенници с доспехи от лъжи,
сражават се на жълтите павета,
напразно със съвест и сълзи
Андрешко се опитва да ги убеди,
че ако има чума тя е тази,
която във душите им върлува,
и много, много скъпо струва,
субсидии и пари, които са окрали.
И с цигани и ветеринари,
се опитват пак да облекат,
поредна кражба на срамът
Овцете във кози превръщат
по разни срамни протоколи,
ах ако можеш, Боже, слезни,
и с ум тояги, народа глупав събуди,
да може след толкова години безобразия,
и кражба на пари,
партийните прасета, най-накрая
някой с патос да ги награди.
© Дарина Станчева Todos los derechos reservados