22.07.2018 г., 12:42 ч.

Чума по партийному 

  Поезия
457 0 0

Мошенници с доспехи от лъжи,

сражават се на жълтите павета,

напразно със съвест и сълзи 

Андрешко се опитва да ги убеди,

че ако има чума тя е тази,

която във душите им върлува,

и много, много скъпо струва,

субсидии и пари, които са окрали.

И с цигани и ветеринари,

се опитват пак да облекат,

поредна кражба на срамът

Овцете във кози превръщат

по разни срамни протоколи,

ах ако можеш, Боже, слезни,

и с ум тояги, народа глупав събуди,  

да може след толкова години безобразия,

и кражба на пари, 

партийните прасета, най-накрая   

някой с патос да ги награди.

 

 

 

© Дарина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??