19 abr 2012, 22:45

Чуруликник 

  Poesía » Del paisaje
653 0 0

Чуруликник славен, леко нахален.

На пикник поканен, но и малко подмамен.

Чуруликник тича и тук, и там,

примамен от игрив Кан-Кан.

 

В морето черно нещо се забурва,

голям бумтеж, лодка се катурва.

Кънтежът под нас си кънти.

Стремежът към нашите мечти.

 

Антична плеяда от герои си отиват.

Уви,  като тези все по-малко идват.

Какъв ли е новият Му план?

Какво ли ни е отредил от тук насам?

 

Чуруликник лееко се подава тук.

За да види сам ли е, или пък чака друг?

Чуруликник пее и се смее сам.

Пролетна песен се рее насам-натам.

© Дан Дан Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??